Dagens Dick

Enögda reflektioner om livets gång.. Med en viss mån av humor och något överdrivet emellanåt. Dock högst personligt och skall icke förknippas med några varumärken eller företag.

Ord

Kategori: Allmänt

Ligger här döende i en manlig förkylning och skriver mitt testamente... Men så kände jag hur Alvedonet började verka och fingrarna började vandra över tangentbordet.
 
 
Ord..vad är ord!?
 
Ord är ju i grunden bara bokstäver som placeras i gängse ordning för att andra ska kunna förstå. Men när de förstärks av uttryck och känslor så kan samma ord få så många olika betydelser för den som tar emot dem. Avsaknaden av ord har samma effekt, fascinerande och skrämmande.
 
Viskande ord samtidigt som smek kan ju vara det mest underbara som finns, ibland behöver det inte ens viskas..ögonkontakt och känslan som förmedlas kan ju räcka för att förstå ordet utan att uttala det. Men det finns där, känns i hela kroppen.
 
Hårda ord utan kroppskontakt där missnöje och hur illa man tycker om individen likaså. Dessa ord som förstärks av hat kan göra ondare än de hårdaste slag och bedöva hela kroppen.
Att få höra ord som snygg, fin,duktig, vacker, underbar mm, kärleksfulla ord som bygger upp självkänslan är ju vad alla människor vill få höra.
 
Bekräftelse på att man duger och att man är. Avsaknaden av dessa ord påverkar en människa kanske ännu mer, till det så kan man ju uttrycka ord som egentligen är av kärleksfull mening på ett slentriant och vanemässigt sätt och då försvinner ordets mening.
 
Det finns så mycket att skriva om just detta..men en sak är klar, och det är att vi har alla ett ansvar för våra ord och hur de påverkar de runt omkring oss vare sig de är är kärleksfulla eller hårda..uttalade eller inte.
 
Hur vi därtill förmedlar och känslomässigt uttrycker dem, eller väljer att inte göra det.
Ansvaret vårt och vi får vara beredda på att ta konsekvenserna av vad vi gör med dem, så enkelt är det.
 
Så nu ska jag sluta skriva och istället smeka mig själv här under täcket och viska...va fin och skön du är underbara du... ; ))
Puss o kram så länge så hörs vi kanske om jag överlever förkylningen

Kommentarer


Kommentera inlägget här: